top of page

Halleluja hosanna ik ben goe-hoed!

Man man man, ineens ligt de wereld aan mijn voeten! Springen, juichend van je stoel opstaan en rond schreeuwen. Ja Ja Ja! Het is gelukt! Yes! Ik kan het wel! (Dit gaat nog zo’n 5 minuten door, maar dat bespaar ik je. Je snapt de strekking, toch?)


De wereld is omgedraaid. Van het Grote Falen ben ik nu beland in het Grote Succes. Van jankend op een wc bril en biddend om de briljante vacature met het lekkere loondienstbaan’tje naar Halleluja hosanna ik ben goe-hoed!


Er is een klant. Eén hele echte klant. Die mijn idee leuk vind. Sterker nog, die er blij van wordt. Die wil wat mijn hoofd heeft bedacht. En nog sterker, ze is bereid er geld voor te betalen. Want klanten voor gratis diensten, die krijg je wel. Het juichen daarvoor ben ik wel verleerd. Maar dit, dit is het echte werk. The Real Deal.


De wereld kan niet meer stuk.


Gelukkig heb ik het mezelf weer lekker gemakkelijk gemaakt en een aanbod bedacht voor 6 personen. Dus ik heb er nog maar 5 te gaan.


Ik betwijfel wat angstiger is, hopen en bidden dat er iemand meedoet, of: hopen en bidden dat er meer dan 1 meedoen zodat het programma überhaupt wel doorgaat.


Voor wie het antwoord niet zelf kan invullen. De tweede optie is nog beangstigender. Weet je dat alvast.


En dan ineens doet de mailbox pling! En deze keer zit er niet de zoveelste nieuwsbrief in, nee wacht eens: dit is klant nummer 2! Wat!! (Insert hier de eerste alinea en doe de lengte minimaal keer 3)


Halleluja hosanna, gefeliciteerd! Je bent officieel geen loser. Of zoals een mede ondernemer mij laatst vertelde: ’ Als er 2 meedoen met je programma, dan zijn er ook 200 geïnteresseerd”.


Nou heb ik geen plek voor 200, maar ik duim, hoop en werk (met alleen die eerste twee kom je er niet en het levert ook nog een lelijke duimnagel op) keihard om nog 4 keer het halleluja hosanna dansje te kunnen doen.


Ps: wil je weten om wat voor finger licking goed aanbod dit gaat? Je leest 't hier. En nog meer goed nieuws, er zijn nog een paar plekjes vrij voor de volgende editie
Comments


bottom of page