top of page

Spicy campers

2020 - nu

Het corona project wat per ongeluk een camper verhuur bedrijf werd. Want ook zo kan een bedrijf ontstaan. Je zag geen gat in de markt, maar ontdekt pas later hoe goed je idee eigenlijk was. 

Alhoewel dat laatste niet helemaal klopt, want het ging eigenlijk als volgt. 

Vanwege de corona pandemie lag ons werk voor KoffieKoppen volledig stil. Een mooi moment om onze 350 m2 loods eens op te ruimen. Een paar jaar ervoor hadden wij een oude camper gekocht, die ik aan de binnenkant opnieuw had opgebouwd. Uit liefde is de camper gebleven, maar we zijn er amper mee op reis geweest. En inmiddels waren we niet meer met z'n tweeën, maar met z'n drieën. Tijd om afscheid te nemen van het leuke campertje. En dit was het eerste teken: de camper stond op Marktplaats en binnen 2 uur was die verkocht. 

Hé, er is dus markt voor leuke campers. Er was tijd in overvloed, dus een grotere lelijke camper stond in no time in de KoffieKoppen loods. Ook deze verbouwde ik van top tot teen, met als doel een dikke winst op de verkoopprijs te maken. 

En daar ging het fout, ik was te gretig. De winst die nodig was om mijn uren te betalen plus alle kosten kreeg ik er niet uit. Inmiddels was het bijna meivakantie en de camper stond al 3 weken te koop. Voor de grap heb ik de camper op een camperverhuur website gezet en binnen week was die geboekt tot en met september van dat jaar. Hier zat dus de business!

Drie campers verder en naast KoffieKoppen stond de naam Spicy Campers boven de loodsdeur. 

Learnings: 

  • Maak je niet druk om zaken waar je geen invloed op hebt. Ik heb corona gezien als een kans. Tijd om andere skills van mijzelf te ontwikkelen en vergroten. Ik ben meer dan 1 bedrijf, jij ook.

  • Zorg dat je bedrijf levensvatbaar is. Zorg dat je goede winsten maakt. Zorg dat je tegen een stootje kan. Ondernemen is serious business, geen touwtjes aan elkaar knoop festijn. Wel in het begin, maar zorg er zo snel mogelijk voor dat die touwen dik worden en vast zitten. Redt je het elke maand maar net? Dan is het na een halfjaar tijd om dingen echt anders aan te pakken. Je moet. Neem jezelf serieus.

  • Niet bij de pakken neer gaan zitten als je plan niet goed uitpakt. Kijk naar andere mogelijkheden. Je plan is pas echt mislukt als je niet alles, maar dan ook alles hebt geprobeerd. Blijf nieuwsgierig naar andere opties. En onthoudt dit: iets is nooit mislukt, het heeft je juist een les geleerd.

En nu?

Ik reis op dit moment door Europa met man & kind. In een camper, uiteraard. Ik verhuur geen campers meer, maar het bedrijf bestaat nog wel. Onder de naam: The Camper Creatives. Ik heb het DIY camperstyling boek SPICE UP YOUR VAN geschreven en deze verkoop ik nog steeds. Digitaal en als print editie. Of ik ooit weer campers ga opknappen en verhuren? De kans is niet zo groot, want ik groei meer als ondernemer als ik nieuwe paden in ga. 

bottom of page